5 Replies Latest reply on Oct 6, 2017 1:22 PM by james_jenkins

    6850 Oven Temperature Ramp Issues

    aline.castilla-vitkovsky

      We are having issues with our 6850, if a ramp (°C/min) exceeds 30°C/min the oven temperature lags being starting at 108°C, by the time the oven temperature set point reaches ~200°C the actual final oven temperature differs by ~30°C.    

      The retention time of the compounds did not change as they all come out before the ramp starts. Based on the consistency of the runs I think that if we had a compound with a RT within the ramp it might not change. Further testing is needed to confirm.

      I ran one sample six times for each method, here are the results:

       

      Run #

      Method (80°C for 5.6 min then ramp to 200°C)

      Not Ready Displayed at

      Oven Temp Actual at end of Run

      Oven Temp Set Point at end of Run

      1

      Ramp @ 50°C/min for a total run time of 8 min

      110°C

      166°C

      197°C

      2

      108°C

      165°C

      197°C

      3

      108°C

      165°C

      197°C

      4

      108°C

      165°C

      197°C

      5

      108°C

      165°C

      197°C

      6

      108°C

      165°C

      197°C

      1

      Ramp @ 25°C/min for a total run time of 10.5 min

      NA

      197°C

      198°C

      2

      NA

      198°C

      199°C

      3

      NA

      197°C

      198°C

      4

      NA

      197°C

      198°C

      5

      NA

      197°C

      198°C

      6

      NA

      197°C

      198°C

       

      Any clue as to what the problem could be?

      Thank You