Mass spec will not turn on

Good Morning,

 

We have a 7890A GC fitted with a 5977 MSD. Out of no where the MSD turned off. log states the it cannot be connected to and it's off.

 

We cannot regain power to the MSD. Tried checking the cables going in, even replacing them with spare ones. Using a different power socket which we know works.Opened up and removed the metal PCB case fromt eh MS, checked all the fuses and none had blown. There are pictures underneath of this (they are a little dusty though).

 

Does anyone have any siggestions on what is wrong with this instrument? I have read somewhere that a side board maybe damaged, I'm assuming the power board where the power first enters the MSD but I want to exhaust other options first before commiting to such a venture.

 

Thanks

attachments.zip
Parents
  • We have finally been able to look at the boards and swapping the AC board didn't work.

     

    At closer inspection, when powered on, the turbo pump lights up on powering on, but it does as attached. the lights flash on it but do not even turn on. We know the external dry pump to it is fine and that pumps down but the turbo pump will not kick in. Any suggestions?

    attachments.zip
Reply
  • We have finally been able to look at the boards and swapping the AC board didn't work.

     

    At closer inspection, when powered on, the turbo pump lights up on powering on, but it does as attached. the lights flash on it but do not even turn on. We know the external dry pump to it is fine and that pumps down but the turbo pump will not kick in. Any suggestions?

    attachments.zip
Children
No Data
Was this helpful?